Monday, April 28, 2014

OUTDOOR PHOTOSHOOT MAJLIS BERTANDANG



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Dah 2 bulan berlalu tapi aku still lom dapat album gambar kawen lagi tapi aku paham la mungkin banyak album depa nak kena siapkan so aku minta pic gambar ni dulu dekat photog. Ekceli sepatutnya aku amik pakej sebelah aku jer tapi aku terlambat gtau nak amik pakej 2-2 belah pihak, depa plak dh ada job lain so dia sub dekat member diorang ni yang kebetulan duduk Perlis gak. Ardy namanya. So kiranya Ardy ni bukan photo-g yang sebenar la atau bukan satu team Pakej Photography yang aku amik la. Errr paham dak? 

Entry aku kali ni memang skip la dari akad nikah, kenduri sanding terus kepada bertandang sebelah lelaki. Mohon sabar yer sampai aku dapat album kawen nanti. Photoshoot kat Perlis ni best sangat sebab banyak tempat yang menarik kat sana. Si Ardy ni plak memang pandai betul bagi kami ceria. Ampa bayangkan la bila kenduri memang penat sikit la kan sebab kena layan ramai tetamu so kalau tengok muka penat jer dia pandai menceriakan suasana. Kalau tak pandai pose pon tak apa dia akan buat kita rasa selesa dan tak malu-malu untuk pose macam-macam gaya. Suka buat lawak so dalam gambar tak ada la muka senyum plastik haha

Kalau lepas ni adik-adik aku nak kahwin ka atau adik ipaq nak kawen memang aku akan suggest Ardy dekat depa. Eh panjang plak mukadimah. Meh aku story la serba sedikit majlis aku hari tu di Perlis. 

Dekat Perlis ampa tau saja la cuaca dia panas sangat. Hampir-hampir pitam juga la sebab tak tahan panas. Dengan baju pengantin lagi perghhh rasa macam nak tukar baju jer. En Suami pon masa tu dah tengok muka aku dah lain macam suruh duduk dalam bilik jer bagi sejuk sikit. Tapi tak kan nak biar dia sorang layan tetamu kan? So keluar masuk dalam rumah jer la keja aku masa tu. Kalau rasa panas, masuk balik dalam rumah haha...

Photog ni best sebab dia senang dan paham kita. Al maklum la ramai tetamu kan so dia tak ada tetap kan masa pukul berapa nak keluar photoshoot kat luar. So kita pon tak ada la kelam kelibut sangat. So lokasi yang dia bawa kami adalah dekat hutann FRIM yang dekat PLKN Guar Chenderai. Time tu plak musim panas memang banyak la pokok kering. Jadi pemandangan situ macam musim luruh feeling ada kat obersea sangat =P Meh tengok pic weolss.... 




Ehem ehem... buat muka geram dekat suami konon nak smack down dia dengan tangan aku hahaha... Lepas kawen dia plak melawak dengan aku camtu @_@






Feeling bagi bunga sangatttt. Siap suruh melutut bagai padahal dalam realiti bertuah la nak buat gitu. So time ourdoor ni paksa dia melutut. Queen Control sangat iolsss kannn =P






Errrr rendah sangat iolss kan? Malas pakai high heel, disebabkan baju kawen labuh iolss pakai selipar ja hahaha... Sakit weh kaki pakai lama-lama. 3 1/2 inci plak tu. Tapi gambar ni manja sangat.. iolss sukaaa =)





Otototottotot...... 



Lepas tu kami beralih arah p Empangan Timah Tasoh. Photoshoot dalam sana. Mula-mula minta kebenaran Pak Guard pastu dia cakap tunggu sat dia tanya bos dia yang kebetulan ada kat situ. Si Ardy ni terus turun pergi jumpa Pegawai situ. Bagus betul. So dapat la masuk dalam tu untuk photoshoot. 




Time ni matahari dah nak terbenam. Kira ni gambar sebelum balik la. Aku pon dah tak larat dah time ni. Senyum paksa sangat kat muka tu huhuhu....






No caption =P






Aipp....jangan pandang-pandang






Gambar terakhir untuk ampa.... Doakan kebahagiaan kami sampai akhir hayat yer... 

=)


Kalau nak dapatkan khidmat Ardy boleh usha team depa punya laman web 


atau

phone ardy- 0194771085



21 comments:

  1. Tinggi husband dengan Anis berapa? So different.. Hehehe..
    Tukaq header boh gambaq last skali tu.
    Sweet, semoga bahagia hingga ke Jannah-NYA :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tinggi? tak tau la xpenah ukur pon hahaha....

      insyaallah aminnn ;)

      Delete
  2. Cantiknya....bj tu cantik...gmbr pun cantik...

    ReplyDelete
  3. no caption tu,kihkihkih.....vavavommmmmm gila gambar ardy !

    ReplyDelete
  4. memang cantik sungguh gambar dia ambik nie. rezeki ampa la kan walaupun depa sub tapi still dpt photog yg shoot cantik

    mcm kwn ampa kata smlm gmbr yg last kt hutan tue mcm ampa ngn azrul patung kecik duduk atas tanah. pandai dia shoot

    ReplyDelete
  5. cantiknya kuning :) background pun cantik :D

    ReplyDelete
  6. comel! mekap pun lawa :)

    tak sabar nk kawen jugakkkk

    ReplyDelete
  7. cantiknya kaler baju tu...semoga kekal hingga ke jannah...

    ReplyDelete
  8. Whooaaa nice! nak kawen gak eh... =D

    ReplyDelete
  9. x lamak gik dpt la ya.. tahniah.. :)

    ReplyDelete
  10. gambar cantik,solek cantik,baju pon cantik..

    ReplyDelete
  11. Wahhh ! Cantiknyaaa. ^^

    p.s : done follow here , from group product review. :)

    ReplyDelete
  12. wah lawa tu gambar kawin..congratssss

    ReplyDelete
  13. lawa gambar!! sape yg makeup sis?



    haii :) jejalan dari gr0up produk review n follow sini

    ReplyDelete
  14. tanteknyeee... semoga berbahagia hingga ke syurga..cepat2 dapat baby deh.. :)

    ReplyDelete
  15. cantiknya gambar..Congrats! selamat pengantin baru..tak terlambat lagi kan :)

    salam perkenalan dari group projek Legacy Secret Product :)

    ReplyDelete
  16. aaaaa bestnya nak kawen jugak!!!

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi