Friday, April 18, 2014

PREGNANT?



Amboi laju ja kan ampa masuk blog aku bila tengok tajuk pasal pregnant ni. Tak sabar letewww nak tengok anak kami hihihihi... Sabar yer...Aku pon tak sabar sebenarnya nak ada baby tapi sekarang ni PJJ so paham-paham jer la yer... ;) 

Minggu ni kira 3 minggu la tak jumpa dengan suami atas dasar bekerja dan nak claim cuti ganti so tak apa la nanti dapat kumpul cuti boleh cuti lama sikit. Suami isteri rileks lagi, tak ada la nak rindu-rinduan teruk sgt maybe atas faktor sebelum ni pon memang dah PJJ so malas nak layan feeling tu sebab dah tahu tetap akan duduk jauh. So laki bini memang rileks jer...

Yang tak berapa nak rileks orang luar. Kalut la aku tak balik. Siap dok usik perkara berbaur lucah. Menyampah betol aku. Agak-agak ar.. Walaupun aku dah kahwin tak bermakna aku boleh terima usikan macam tu. Yang usik tu lelaki plak tu. Aku plak jadi malu bila perkataan seperti "sangap" dok diulang banyak-banyak kali. Kalau ya pon ada pengalaman PJJ gak jangan samakan situasi kita plak. Benci betul la. @_@

Bila cerita pasal pregnant ni macam-macam situasi aku alami contohnya 

Situasi 1

Ada orang yang datang terus pegang perut aku tanya dah ada isi ka? - Opkos la ada...isi lemak jer kak ton oi...  -__-"

Situasi 2

Hai dengaq kata dah mengandung? -Aku plak tercengang. Ha?

Situasi 3

Aku : Sakit kepala la....rasa nak muntah
Dia  : Dah ada baby pa...


Situasi 3 dari suami sendiri aiyak! excited letewww padahal aku ni kalo salah makan ker atau pon makanan tu ada something wrong memang cepat jer aku muntah.. hahahaha... Sabar jer la... Saja la tu nak ngusik =P




Baru-baru ni ada terbaca status kawan aku dekat FB. Allah belum kurniakan rezeki anak pada mereka sama macam aku. Kalau hang ada baca, aku pinjam status hang ni supaya orang kat luar yang suka bertanya sangat tu sedar sikit.


Jangan ditanya mengenai itu. Jangan. Jangan. Jangan. Muka mungkin murah lagi dengan senyuman tapi dalam hati Allah saja yang tahu. Kau yang murah dengan rezeki itu, jaga dan kasihlah sampai tua. Tak payah sibuk tanya bila, bila dan bila lagi. Selagi Allah tak bagi, itu bukan rezeki kami lagi. Jangan tanya lagi. Allah dah atur. Jangan sibuk. Kalau ada nanti satu dunia aku hebahkan sekian. 

 Ampa, ampa dan ampa yang dh ada anak tu bersyukur la.. Jangan plak rajin sangat nak tanya walaupun niat ampa baik. Tapi seeloknya elakkan la bertanya mana tau kawan ampa tu belum ada rezeki lagi ker. Kalau ada mesti dia habaq kat ampa.

Aku pun pernah la gak tersalah bertanya dekat kakak yang dok jual nasi lemak kat area rumah aku ni sebab nampak dia bawa budak kecik sekali dia cakap tu anak kakak, saya tak ada anak. Terkedu aku. Terus rasa bersalah. Nasib baik akak tu steady ja. Tapi dalam hati dia sapa tau kan?

Lepas tu terus aku pon pesan kat diri aku jangan jadi terlebih ramah nak bertanya benda tu semua. So bab  anak ada rezeki nanti insyaallah aku gtau semua. Lagipun baru 2 bulan kawen. Sabaq sat nowh.... Tahu la tak sabar nak tengok aku memboyot kih3....Mesti comel #ehhh =P

#sekian



Kamus utagha

Habaq = bagitau
Ampa = Anda / kamu / awak

Notacikgadis: entry ni aku dah peram Seminggu dah. Dok tulis and save baru rini post. Kalo ada tiba2 yg baru bertanya tu jgn terasa hati. Tak Tuju sapa2



13 comments:

  1. KANNNNN......YANG BERTANYA PUNNNNN.......JAGA LA PERASAAN ORANG LAIN SAMA...SEMOGA AKAK DIMURAHKAN REZEKI ANAK DAN DAPAT KERJA BARU,AMIN

    ReplyDelete
  2. k.zai hr tu dkt 5 bln x mengandung pakat dok tnya mcm2.kita yg stress pdhl kita x ngandung bsebab.ms tu dok study x abes lg

    ReplyDelete
  3. Tp kn cik GK, sy ada kwn satu ofis, tarikh kawin sama dgn dia, dia cukup stress prmulaan tu xda anak tp org lain dln ofis pakat mengandung hbis trmasuk sy. Ehhh isteri sy yg mngndung.. Tp dia stress atas diri sndiri.. Asyik tekanan.. Kami satu ofis bg sokongn kata masih blum rezeki lg. Awal bulan 3 dia dikurniakan rezeki, chexk doc, katanya dia dh mngndung, alhamdulillah.. Hilang stress dia. 5 hari slps tu dia alami pndarahan dan dberitahu mngalami kguguran. MasyaAllah ujian buat dia.. Skarang d mulut dia asyik brckp bila aku nk mngndung ni, asyik duk usaha slalu ni.. Risau kekadang bla dia dh jd cmtu. Kami satu ofis support moral bgtau Allah bg rezeki suami yg ada harta, mungkin Allah simpan dahulu rezeki anak.. Tu pun dia xmau dgr. Klu xsilap slps 3 bulan dr kgguran baru blh 'brsama' smula utk cuba mngandung atau tdak.. Smoga yg blum dkurniakan rezeki anak, Insya Allah, Dia akn aturkn masa yg ssuai..

    ReplyDelete
  4. sory dah lame tak jengok ke sini.. tak pe dik pelan2 kayoh.. Allah tau apa yang terbaik utk kita.. =D

    ReplyDelete
  5. emm baru 2 bulan je pun kan.sabr la takde rezeki lagi.
    kite ni walaupun tak PJJ dengan husband kite, berkepit 24 jam
    ambil masa 6 bulan juga nak pregnant. Lepas ni ada la tu.

    ReplyDelete
  6. lelaki memang mcm tu kot...ingat pompuan dah kawen boleh terima lawak lucah2,...

    ReplyDelete
  7. kadang kala bertanya tidak bermaksud untuk melukakan hati sesiapa..sekadar berbasa basi & kita sndiri tidak tahu kan..kalau dah tau tu tetap ulang kali tnye jugak..memang la tak patut

    ReplyDelete
  8. H0H00..persetankan suma bnd2 lagha yg depa dok ckp kt ampa tuh..yg pnting kita taw dri kita camna~rindua-rinduan best hapa..Alaa 2 bln tuh tem ngah syiokk berhanimun..relax2 dlu~kmi dlu menikah dkt 4bln gak bru lekat..tuh pon atas dasar PJJ~s0,kita enjoy...

    ReplyDelete
  9. awal-awal kawen mmg ramaiiiii akan tanya...hikhik mcm saye kepas 10 bulan dah kurang rajin org nak tanya2..he he

    ReplyDelete
  10. Moga cepat dikurniakan baby ek . amin

    ReplyDelete
  11. sabaq ja la anyss..mulut orang ni payah sikit nak katup..kite buat tak dengaq ja la..lantak pi kat depa..sebok sgt pasai org..

    kami doakan semoga lepas ni rezeki hampa pulak..aminnnn..

    ReplyDelete
  12. itulah kami pun selalu jaga mulut. walaupun nampak macam orang tue ada baby bump. tapi senyap takmo tanya. takut nanti itu bukan baby bump tapi lemak bump. terus orang tue terasa pulak. huuuu. zip mulut sudah

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi