Friday, October 30, 2015

GADIS HINA ANAK ISTIMEWA- DIMANA HILANGNYA SIFAT KEMANUSIAAN?



Bila baca ja pasal perempuan ni hina pasal anak cacat, terus aku terfikir perempuan yang hina tu sebenarnya lagi hina. Bangang abadi macam ni la. Aku kadang-kadang tak paham dengan orang zaman sekarang ni, entah apa yang difikirkan sampai sanggup menghina ciptaan Allah. Dia ni tak ada akal ka untuk berfikir? Ke mana hilangnya sifat kemanusiaan dia tu? Lupakah dia siapa yang mencipta manusia?? Allahu.....

Andai kata suatu hari nanti dia ditakdirkan turut mendapat anak yang istimewa adakah dia sanggup membunuh anak itu sebab malu??  Orang macam ni benda macam tu tak mustahil dia akan lakukan. Bila dah jadi viral baru tahu menggelabah taik kucing. *GELENG KEPALA*

Kalau kita perasan zaman yang serba canggih sekarang ni, memang wujudnya ramai orang yang biadap. Suka ja komen ikut perasaan. Kutuk itu kutuk ini tanpa mengira perasaan orang. Nak jadi ustajah dan ustaj.... Tapi adakah ia melambangkan ajaran Islam yang sebenar?? Tepuk dada tanya iman.

Buat budak yang bertanyakan soalan macam tu, kita just doakan supaya Allah memberikan dia hidayah dan pengajaran yang setimpal dengan apa yang dia dah buat.





6 comments:

  1. Allahuakbar.. Cakap macam dah takde iman pulak.. Tapi tengok profile picture dia pon memang mcm dah takde iman je pon, huh!

    ReplyDelete
  2. gk, ada mber share lah kat wall dia pasal ni pastu kawan dia komen cenggini

    " kata orang sial, dia tak sedo diri kopek dia tersembul lagi sial"

    serius lawak!!!

    ReplyDelete
  3. sampai hati .... betina jahat nama nye tu ....kejam

    ReplyDelete
  4. Ya Allah..tergamak nya cakap macam tu..tak takut ke benda tu kena balik kat dia.Giler ke apa perempuan ni...seram aih bahasa dia..

    ReplyDelete
  5. Sampai hati dia kata gitu. Geram pula baca komen dia tu

    ReplyDelete
  6. tak sanggup nak baca komen dia..sedih

    ReplyDelete

TeRiMa KaSiH KeRaNa MeNiNgGaLKaN PeSaNaN =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ GadisKampungSeparaBandar 2013 | All Right Reserved
Designed By
Shahada Fauzi